Checklist voor een duikvakantie

Duiken is altijd weer een avontuurlijke onderneming. Maar wat neemt u nu allemaal mee en wat moet u vooral niet vergeten? Want naast de standaard dingen, zijn er altijd punten die extra aandacht vragen voordat u op duikvakantie gaat.

Opslag van uw bagage

In eerste instantie is het van groot belang dat u een grote koffer mee neemt wanneer u gaat duiken op vakantie. Met duiken heeft u namelijk allerlei spullen nodig die extra ruimte in nemen. Het is dan ook wel fijn wanneer u alle spullen kunt opbergen die u bij u heeft. Wat dacht u bijvoorbeeld van de duikbril, luchtflessen, een duikpak en zwemvliezen? Deze wilt u natuurlijk niet alleen vergeten, u wilt ze ook nog eens goed opbergen.

Maak foto’s met de camera!

De onderwatercamera is misschien wel het belangrijkste dat u niet mag vergeten. Want u kunt natuurlijk niet diepzee duiken, zonder dat u foto’s heeft gemaakt van alles dat u onder water bent tegen gekomen. Zonder foto’s kunt u eigenlijk niet aankomen bij uw vrienden en familie.

De vertrouwde tas waar niemand zonder kan

Wat ook altijd heel handig is om mee te nemen tijdens vakantie, is de rugzak. Waarschijnlijk droeg u er al een toen u nog naar de kleuterschool ging. U kunt hem overal mee naar toe nemen. Wanneer u gaat duiken, kunt u de tas achterlaten in de boot. En wanneer u klaar bent met duiken en weer terug de boot in gaat, kunt u uw heerlijke bereide lunch opeten.