Duikcursussen

Egypte is echt een paradijs voor mensen die van maar één ding houden en dat is duiken in blauw water waarin je de mogelijkheid hebt om nog eens de echte koraalriffen mee te maken. Daarom verschiet u er ook niet van dat een duikcursus in Egypte ook vrijwel geen geld kost en voor dat geld krijgt u een prachtig panorama te zien onder water.

Duikcursus in Egypte

In de stad zelf worden er vrijwel dagelijks duikcursussen georganiseerd door verschillende instanties. Hetzij door een sportschool of door particulieren. U kan zelf kiezen of u met een groepje in de Nijl wilt duiken of in de heldere blauwe zee. Het hangt af van het verkeer op de Nijl en van de stroming maar als de stroming te sterk staat of er is teveel verkeer dan wordt de cursus gegeven aan de zee.

Als u kiest voor te duiken in de zee kunt u genieten tijdens uw tripje onder water van de echte levendige koraalriffen en de visjes die u er zal treffen. U hoeft niet bang te zijn want er leven daar geen gevaarlijke haaien of kwallen maar een adembenemend koraalrif. In de Nijl daarin tegen zal u een beetje tussen de bosjes zwemmen want niet overal in de Nijl is het toegestaan om zomaar te duiken.

Als u niet veel duikervaring heeft is dat geen probleem: u begint met een korte uitleg over hoe u uw duikpak moet aantrekken en moet omgaan met de zuurstof. Aan de andere kant duikt u niet alleen want er is altijd een ervaren duiker bij u in de buurt. Zelfs al heeft u al reeds meerdere uren alleen gedoken, het is voor uw eigen veiligheid.