Het klimaat in Egypte

Het klimaat van Egypte is om maar te zeggen warm met een lekker briesje dat schommelt van 35 graden door het jaar en wat gemakkelijk tot 39- 40 graden kan worden in de zomer. Soms als het echt een hete zomer is waarbij de zon brandt kan de temperatuur stijgen tot na 40 graden. Ideaal om een duikje te nemen in de Nijl of in de heldere blauwe zee van Egypte.

In de winter tref je er een vrij zacht klimaat waar de zon langs de ene kant van de piramides brandt en terwijl je er dan een briesje treft dat niet te koud is. Omdat de zon er continue brandt boven de hemel is de temperatuur van het water om en beide 25 tot 30 graden, wat de sleutel is voor een lekker duikje te nemen.

Duiken in Egypte

In Egypte kun je kiezen om te duiken in de Nijl of in de zee. Er wordt aangeraden om te duiken in de zee omdat de Nijl soms woelig kan zijn met de schepen die er voorbijvaren. Omdat het de stroming in de winter meestal te gevaarlijk is kan je van harte duiken met een groepje mensen in de heldere blauwe zee.

In de herfst en in de lente schommelen de temperaturen tussen de 20 en 30 graden. Alles hangt af van de sterkte van de zon die op dat moment boven het prachtige land hangt. In deze seizoenen is duiken dan ook een echte verfrissing om het hoofd koel te houden. Deze periodes zijn voor de duikleraren dan ook het toppunt van het jaar om samen met mensen naar de blauwe koraalriffen te kijken.