Reisinformatie Hurghada

Hurghada is een Egyptisch toeristencentrum dat gelegen is aan een badplaats aan de Rode zee. De Rode zee is al jaar en dag bekend terrein voor de mensen die van duiken houden en tegelijkertijd willen genieten van een aanschouwelijk schouwspel van koraalriffen. In Hurghada tref je verschillende dorpjes en steden aan o.a.: Sakkala, bekend onder de mensen die van modern houden en van markten.

Dahar is het oudste deel voor een vakantie Hurghada en dat is te danken aan de oudste soek ( markt) die er zich bevindt. Ook vindt je er naast de soek een postkantoor en een busstation waar je met de bus naar andere delen van de stad kunt gaan mocht u er interesse voor hebben. In deze omgeving kun je spreken van de langste kusstrook van heel Egypte, deze is maar liefst 35 km lang en veel hotels en verblijfmogelijkheden zijn er gevestigd.
En Ahyaa daarin woont de lokale bevolking als je de echte Egyptenaren wilt leren kennen.

Vakantie in Hurghada

Deze kuststreek heeft zich in de loop der jaren gemoderniseerd op het gebied van duiken. Er zijn nu meer mogelijkheden om met ervaren mensen een duikje te nemen in de Rode zee en je kunt ook langer genieten van onder water omdat alle details zijn in een modern jasje gestoken. Het klimaat is er droog en warm dus na het duiken kan je jezelf even laten drogen onder de warme zon op het strand. Ben je op zoek naar vliegtickets? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar vergelijkingssites zoals Tix vliegtickets of boek rechtstreeks bij een airline. De prijzen variƫren per tijd van het jaar.

Bezienswaardigheden

Voor de echte duikliefhebbers moet je naar Sharm el Naga gaan, want alleen daar kan je genieten van een echt levendig koraalrif met alle kleuren die je maar kan voorstellen. En Gouna is een pas aangelegde badplaats waar je sinds kort professioneel kunt leren duiken samen met je partner. Per boor kun je naar de Towaal eilanden.